viernes, 22 de junio de 2012

Sant Salvador del Bosc. Circular Jussà-Noguera-Jussà.

Les sortides per muntanya sempre maques, sacrificades i agraïdes, però aquesta, per tot el que envoltava als dos que voliem fer-la, l'ha fet una sortida especial, una altra d'aquelles per recordar. Quedada amb lo Manu per fer un Sant del Bosc i una posterior atacada a Mira-Pallars o cercar la Cova del Gel o la dels Muricecs. (al final ni coves ni res...)

El que teniem clar que pujariem al Sant de les 100 corves, esmorzariem i després decidiriem on anar, si el temps acompanyava, que semblava que si, si les cames volien més i si ens veiem amb cor de pujar a Mira-Pallars a gaudir de les fantàstiques vistes que el paisatge ens deparava o bé agafar una altra ruta per fer un altre entrenament de qualitat.


Quedem a Tremp a les 08:00 hores i amb lo Tempra del tiet, anem direcció Llimiana per tal d'enfilar-nos al Montsec. 100 corves o 7.8 km ens esperaven costa amunt, fins arribar a l'ermita del Sant del Bosc.

L'apunt històric: "Sant Salvador del Bosc: ermita enclavada al bell mig del Montsec de Rúbies en un lloc d'una extraordinària panoràmica sobre l'embassament de Terradets i els Pirineus al fons. L'últim diumenge de setembre s'hi celebra un aplec, època en què baixaven de la muntanya els ramats transhumans que havien passat l'estiu a les pastures dels Pirineus. Tot l'edifici està pràcticament penjat damunt la roca. Aquest és possiblement romànic d'estructura molt simple, d'una sola nau coberta amb volta de canó i amb un absis semicircular a llevant".
                                                               Allà al mig es troba

                                                     Dos tontos muy tontos a dalt del Sant

Després d'un esmorzar saludable, decidim pujar a Mira-Pallars, recordava que la última vegada que hi vaig anar, hi havia un vèrtex geodèsic i des d'allà hi havia unes vistes increibles, però em començat a tirar pel camí marcat i em arribat a La Portella Blanca i d'allà em decidit baixar al poble abandonat de Rúbies, sense saber on anavem però amb ganes de fer quilòmetres...

                                                     A dalt de tot de Portella Blanca

                                                                 La Portella Blanca
I un cop dalt de Portella Blanca, ens llencem costa avall amb un camí trenca cames, direcció el poble abandonat de Rúbies, al ben mig del Montsec, on les cames han patit més del compte.

                                                  Manu baixant al poble de Rúbies

Fent la baixada ens adonem que el camí que haviem triat ens duia de cap a la Font de les Bagasses, a Terradets, i cap allà em anat. Amb mal de cames, amb esgarrinxades per braços i malucs, em arribat a la font fent via per un camí sense marcar.

                                                         Stop n' go en plena baixada

I desde les Bagasses enfilem la C13 direcció els túnels antics de Terradets i cap al punt on haviem deixat el cotxe. A les 13:35 hores ens asseiem al Tempra i cap a Tremp. Buff, uns 30 km han sortit, en 5 hores.

Conclusió de la sortida d'avui:
1-Si vols anar a un lloc, estudiat un planell abans i si no és així no et queixis.
2- Si vas amb Manu, vigila per on et fica, no sempre es el camí més curt.
3- Si la companyia es bona, la sortida serà millor.
4- Un consell si la voleu fer, aigua, molta aigua, i pantalons llarguets o malles per sota els genolls, tenim els braços i les cames ben esgarrinxades.

Aquesta es la sortida circular d'avui, més o menys, aquesta es l'animalada que hem fet:


PD: Mingo, si sabies on anavem i ens veus per la carretera, collons, para, truca i pregunta... Es que no t'ha extranyat veure'ns per allà... jajajaja. Jo ja no podia més.


Salut i kames.